Mexicaanse hartige taart

Mexicaanse hartige taart
Hoofdgerecht -⏱️20 min + 30-40 min oven -🍴2-3 personen

Deze Mexicaanse hartige taart is gevuld met lekker veel groeten. Zo gaat er mais, winterpeen, paprika en tomaat in. De hartige taart is lekker smeuïg door de combinatie van roomkaas en ei. De geraspte kaas bovenop maakt deze Mexicaanse hartige taart helemaal af!

Benodigdheden
  • Ronde springvorm van 22-25 cm
  • Vergiet/Zeef
Ingrediënten
  • 200 gram rundergehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 winterpeen
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 70 gram mais
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 tl picadillo kruiden
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 100 gram roomkaas
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal de rol verse bladerdeeg uit de oven.
  • Snipper de ui, schil de winterpeen en snijd vervolgens de paprika, winterpeen en tomaten in blokjes.
  • Bak het gehakt rul in circa 5 minuten. Voeg na 2 minuten al wel de ui en de winterpeen toe. Als het gehakt rul is voeg je de paprika en de tomaten toe, bak 3 minuten mee. Doe dan de tomatenpuree, de picadillo kruiden en de mais erbij en verwarm op laag vuur nog gedurende 2 minuten.
  • Doe het mengsel dan in een zeef en laat even uitlekken.
  • Vet je springvorm lichtjes in en verdeel het bladerdeeg over de vorm.
  • Kluts in een mengkom de eieren met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de vorm en giet hierop het roomkaasmengsel. Verdeel de geraspte kaas over de hartige taart en bak de Mexicaanse hartige taart in het midden van de oven gaar gedurende 30 tot 40 minuten.
  • Haal de hartige taart uit de oven en snijd in stukken.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hartige recepten!