Top 10 recepten van 2021

Top 10 recepten van 2021

Hierbij deel ik de top 10 recepten van 2021. Het afgelopen jaar was een druk jaar op Koken&Bakken doe je zo. Er is veel gekookt en gebakken en voornamelijk de zoete recepten hebben het erg goed gedaan. Zo staan in de top 3, maar liefst twee cheesecakes: de Aperol Spritz cheesecake en de Pornstar Martini cheesecake. De top 3 wordt afgemaakt met een makkelijk te maken toetje, de luchtige bastognemousse.

Aperol Spritz cheesecake
1. APEROL SPRITZ CHEESECAKE
TAART

De Aperol Spritz Cheesecake. Van deze taart kunnen we wel stellen dat deze viral ging op Facebook. Een heerlijke no-bake cheesecake met een Aperol Spritz glazuur. Zo lekker!

Pornstar Martini Cheesecake
2. PORNSTAR MARTINI CHEESECAKE
TAART

The all time favourite, is deze Pornstar Martini cheesecake. Je maakt de taart af met een heerlijke zelfgemaakte passievruchten curd met prosecco erin.

Luchtige bastognemousse met slagroom
3. LUCHTIGE BASTOGNEMOUSSE MET SLAGROOM
NAGERECHT

Op zoek naar een simpel toetje? Met slechts een paar ingrediënten en 15 minuten van je tijd, heb je dit overheerlijke toetje op tafel staan!

Passievruchten curd
4. PASSIEVRUCHTEN CURD
BIJGERECHT

Een heerlijke zoete passievruchten curd die onder andere dient als topping van de Pornstar Martini cheesecake.

Havermouttaartje met appel uit de oven
5 – HAVERMOUTTAARTJE MET APPEL UIT DE OVEN
ONTBIJT

Een heel gezond en lekker ontbijttaartje, dat is dit havermouttaartje met appel uit de oven. Ideaal om in de ochtend direct fruit te eten.

Bastognetruffels met witte chocolade
6 – BASTOGNETRUFFELS MET WITTE CHOCOLADE
GEBAKJES

Ik snap wel waarom deze bastognetruffels met witte chocolade in de top 10 van 2021 staan. Als je echt goed voor de dag wilt komen bij visite, zet deze dan op tafel bij een heerlijke bakje koffie of thee.

Zelfgemaakt aardappelgratin met room
7. ZELFGEMAAKTE AARDAPPELGRATIN MET ROOM
BIJGERECHTEN

Misschien wel een van de lekkerste bijgerechten met aardappel als je het mij vraagt. Zelfgemaakte aardappelgratin met room en geraspte kaas.

Mexicaanse rijst met gehakt
8. MEXICAANSE RIJST MET GEHAKT
HOOFDGERECHTEN

Dit heerlijke éénpansgerecht is echt fantastisch. Heerlijke Mexicaanse rijst met gehakt, verschillende Mexicaanse groenten en zelfgemaakte guacamole.

De allerlekkerste kipsaté
9. DE ALLERLEKKERSTE KIPSATÉ
HOOFDGERECHT

Deze kipsaté noem ik de allerlekkerste, omdat het ook echt de allerlekkerste is! De kip kook je voor een gedeelte verder in de satésaus, waardoor de kip super mals wordt!

Pasta pesto salade met tonijn
10. PASTA PESTO SALADE MET TONIJN
HOOFDGERECHT

Deze pasta pesto salade met tonijn is erg eenvoudig om te maken en is zowel warm als koud lekker om te eten. Dit maakt het een perfect gerecht voor zowel in de winter als in de zomer.