Top 10 recepten van augustus – 2021

Top 10 recepten van augustus – 2021

Hierbij deel ik de top 10 recepten van augustus 2021. De top van het lijstje wordt aangevoerd door twee cocktail cheesecakes, namelijk de Aperol Spritz cheesecake op nummer 1 en de Pornstar Martini cheesecake op plaats 2. In deze zomermaand passen deze twee cheesecakes ook perfect. De top 3 wordt voltooid met een havermouttaartje met appel uit de oven. Dit recept doet het al maanden goed! Neem snel een kijkje in de top 10 recepten van augustus!

Aperol Spritz cheesecake
1 – APEROL SPRITZ CHEESECAKE
TAART

Een frisse cheesecake met een bodem van koekjes met daarop een vulling van Griekse yoghurt, roomkaas, slagroom en sinaasappel. Bovenop een glazuur van Aperol Spritz. Een cocktail en taart in één.

Pornstar Martini Cheesecake
2. PORNSTAR MARTINI CHEESECAKE
TAART

Deze cheesecake lijkt veel op de nummer 1, alleen heeft het als topping een overheerlijke passievruchten curd met daaraan prosecco toegevoegd. Ook echt een aanrader!

Havermouttaartje met appel uit de oven
3 – HAVERMOUTTAARTJE MET APPEL UIT DE OVEN
ONTBIJT

Een heel gezond en lekker ontbijttaartje, dat is dit havermouttaartje met appel uit de oven. Ideaal om in de ochtend direct fruit te eten.

Zelfgemaakt aardappelgratin met room
4. ZELFGEMAAKTE AARDAPPELGRATIN MET ROOM
BIJGERECHTEN

Misschien wel een van de lekkerste bijgerechten met aardappel als je het mij vraagt. Zelfgemaakte aardappelgratin met room en geraspte kaas.

Courgette tuna melt
5 COURGETTE TUNA MELT
HOOFDGERECHT

Deze courgette tuna melt is een heerlijke koolhydraatarm gerecht van courgettes gevuld met een vulling van Griekse yoghurt en tonijn. Daaroverheen gaat gesmolten cheddar en wat jalapeno pepers.

Bloemkoolschotel met gehakt en aardappelpuree
6. BLOEMKOOLSCHOTEL MET GEHAKT
HOOFDGERECHT

Het is niet zo heel gek dat dit gerecht terugkomt deze maand, want het was bijna herfstachtig weer deze maand. Zeker een aanrader ook voor de komende tijd.

Pasta pesto salade met tonijn
7. PASTA PESTO SALADE MET TONIJN
HOOFDGERECHT

Een koude pastasalade met pesto, rucola, tomaatjes, rode ui en tonijn. Ideaal om van tevoren voor te bereiden.

Appelschijf pannenkoekjes
8. APPELSCHIJF PANNENKOEKJES
ONTBIJT

Appelschijf pannenkoekjes. Deze pannenkoekjes hebben iets weg van een appelbeignet, alleen dan gezond! Makkelijk om te maken en een fantastisch lekker ontbijt.

Mexicaanse rijst met gehakt
9. MEXICAANSE RIJST MET GEHAKT
TUSSENDOORTJE

Deze Mexicaanse rijstschotel met gehakt is echt super lekker. De rijst is heerlijk romig en goed gevuld met onder andere paprika en mais. Heerlijk in combinatie met guacamole en crème fraîche.

Luchtige bastognemousse met slagroom
10. Luchtige bastognemousse met slagroom
TOETJE

Dit lekkere toetje maak je met slechts 5 ingrediënten en is binnen 15 minuten klaar. Klinkt als muziek in de oren, toch? De bastognesmaak is goed aanwezig en de slagroom zorgt voor een heerlijke luchtige mousse!