Top 10 recepten van december

Top 10 recepten van december

De top 10 recepten van december. December, de maand met veel feestdagen. Zo valt Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw in deze maand. Dat is ook wel terug te zien in het type gerechten dat in de top 10 is gekomen van deze maand. De onbetwiste nummer 1, is de kaneelbroodjes krans. Erg lekker en leuk om te serveren tijdens het kerstontbijt! Laat je inspireren door deze top 10 recepten van december.

Kaneelbroodjes krans
1 – KANEELBROODJES KRANS
BROOD

Een heerlijke kaneelbroodjes krans met zelfgemaakt deeg. Lekker met een vulling van roomboter, bruine basterdsuiker en kaneel.

Broodpudding met appel en kaneel
2. BROODPUDDING MET APPEL EN KANEEL
NAGERECHTEN

Een heerlijke broodpudding, gemaakt van oud brood. De vulling maak je met appel, kaneel en rozijnen. Bestrooi met wat poedersuiker en je hebt een heerlijk toetje.

Chinese tomatensoep met kip
3. CHINESE TOMATENSOEP MET KIP
SOEP

Chinese tomatensoep met kip, een echte klassieker als je weleens Chinees afhaalt. Een heerlijke zoete soep met gekookte kipfilet erin.

Oliebollen uit de airfryer
4. OLIEBOLLEN UIT DE AIRFRYER
GEBAKJES

Deze oliebollen uit de Airfryer mogen niet ontbreken in de maand december. Erg lekker en eenvoudig om te maken!

Pornstar Martini Cheesecake
5. PORNSTAR MARTINI CHEESECAKE
TAART

Deze taart is niet weg te slaan uit de top 10 lijstjes van de afgelopen maanden. Een heerlijke zoete taart met een passievruchtencurd. Genoemd naar de gelijknamige cocktail.

Hazelnootschuimtaart met mokkacrème
6. HAZELNOOTSCHUIMTAART MET MOKKACRÈME
TAART

Eén van mijn favorieten is toch wel deze hazelnootschuimtaart. Gevuld met een mokkacrème en afgewerkt met zelfgemaakte nougatine.

Mini chocolade trifles
7. MINI CHOCOLADE TRIFLES
NAGERECHT

Mini chocolade trifle, of ja, zo’n mini toetje is het ook weer niet. Heerlijke laagjes chocolade cake en chocoladeroom. Speciaal voor de chocoladeliefhebbers!

Sticky gehaktballetjes
8. STICKY GEHAKTBALLETJES
BORRELHAPJES

Als je een lekkere borrelplank wilt maken, dan mogen gehaktballetjes eigenlijk niet ontbreken. Deze sticky gehaktballetjes hebben een beetje een Oosterse smaak. Héérlijk!

Havermout met fruit uit de oven
9. HAVERMOUT MET FRUIT UIT DE OVEN
ONTBIJT

Het is goed om te zien dat er ook nog een gezond gerecht in deze lijst staat. Heerlijke gebakken havermout uit de oven met rood fruit.

Gezonde kwarkbollen
10. GEZONDE KWARKBOLLEN
GEBAKJES

Net als oliebollen uit de airfryer, kun je ook kwarkbollen prima serveren tijdens Oud&Nieuw. Ook als gewoon tussendoortje erg lekker!