Top 10 recepten van mei

Top 10 recepten van mei

Tijdens de eerste maand dat de website Koken&Bakken doe je zo live is, zijn de website en de recepten erg goed bekeken! Iedere maand zal ik een top 10 delen met de best bekeken recepten van de vorige maand! Voor nu is dit de top 10 recepten van mei. In deze maand zie je vooral veel zomerse recepten terugkomen, het is ook erg lekker weer geweest! Daarnaast is het echt een mix van gezonde en ongezondere recepten, wat het een leuke en gevarieerde lijst maakt! De aardbeientaart met chocolade verrassing is de winnaar van de maand mei! Heb je ook al eens gekeken bij de andere taart recepten?

Aardbeientaart met chocolade verrassing
1 – AARDBEIENTAART MET CHOCOLADE VERRASSING
TAART

Een lekkere zomerse aardbeientaart met een chocolade verassing in de vorm van Nutella. Deze laagjestaart maak je op basis van biscuits en smeer je af met een aardbeien botercrème.

Gezonde kapsalon met zoete aardappel
2. GEZONDE KAPSALON MET ZOETE AARDAPPEL
HOOFDGERECHT

Deze gezonde kapsalon met zoete aardappel wordt gevuld met kip, kaas, sla, komkommer en cherry tomaatjes. De kip kruid je lekker met shoarmakruiden, wat heerlijk smaakt met de gesmolten cheddar erover. 

Gado Gado
3. GADO GADO
HOOFDGERECHT

Gado Gado is een Indonesisch groentegerecht dat wordt geserveerd met een zelfgemaakte pindasaus, een eitje, kroepoek en rijst. Zelf heb ik hier nog tofu aan toegevoegd, waardoor het een goed vullend gerecht is! 

Gezonde ontbijtkoek
4. GEZONDE ONTBIJTKOEK
CAKE

Deze gezonde ontbijtkoek is een lekker, maar verantwoord tussendoortjes. Kan bovendien worden ingevroren, waardoor je in de ochtend eenvoudig een stukje uit de vriezer kunt halen om bijvoorbeeld mee te nemen naar je werk.

Boterkoek
5. BOTERKOEK
KOEKJES

Een echte Hollandse klassieker, dat is boterkoek! En als er gebak is dat echt makkelijk te maken is, dan is het wel boterkoek. Lekker knapperig van de buitenkant, maar smeuïg aan de binnenkant. Echt een aanrader!

Bastogneparfait met karamelsaus
6. BASTOGNEPARFAIT MET KARAMELSAUS
NAGERECHT

Bastogneparfait met karamelsaus is een heerlijk toetje, wat maar weinig tijd kost om te maken. Het is de perfecte combinatie van een koude en zoete parfait en een lekkere warme en beetje gezouten karamelsaus.

Quesadillas met gehakt
7. QUESADILLAS MET GEHAKT
HOOFDGERECHT

Deze quesadillas met gehakt bevatten veel groenten en je maakt zelf een Mexicaanse kruidenmix. Hierdoor kun je dit recept volledig zonder pakjes en zakjes maken! De quesadillas worden in de pan gebakken, waardoor de wrap lekker knapperig wordt en de kaas smelt!

Kabeljauw met geroosterde paprika pesto en fusilli
8. KABELJAUW MET GEROOSTERDE PAPRIKA PESTO
HOOFDGERECHT

Dit gerecht van kabeljauw met geroosterde paprika pesto is super smaakvol! De groenten zitten al verstopt in de pesto, want daar gaan 2 rode paprika’s in. De pesto is lekker dik van structuur, waardoor het ook meteen de pastasaus is, ideaal!

Gezonde pancake cereal met appel en rozijnen
9. PANCAKE CEREAL
ONTBIJT

Deze pancake cereal trend houdt eigenlijk in, dat je pannenkoeken bakt ter grootte van cornflakes. Dit kun je doen met behulp van een spuitfles of met een theelepel. Ik heb er een gebakken appeltje doorheen gedaan en een schepje kwark voor de frisheid. Een lekkere en gezonde variant!

Gezonde poffertjes met appel
10. GEZONDE POFFERTJES MET APPEL
ONTBIJT

It’s poffertjes time!! Poffertjes zijn zo ontzettend lekker, maar helaas niet heel erg gezond. Deze gezonde poffertjes met appel zijn dat wel! De poffertjes worden gemaakt op basis van havermout en banaan. Heerlijk!