Gevulde courgettes met gehakt

Gevulde courgettes met gehakt
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen

Deze gevulde courgettes met gehakt is een heerlijk gerecht boordevol groente! Dit gerecht bestaat natuurlijk ook courgettes, maar omdat het ook nog winterpeen en paprika bevat, wordt het dagelijkse groentedoel behaald. Om het recept gezonder te maken, is er gebruik gemaakt van mager rundergehakt en wordt de hoeveelheid kaas op de courgettes ook beperkt. Houd je van meer kaas, dan kun je er natuurlijk extra overheen strooien. De gevulde courgettes met gehakt kunnen goed worden gecombineerd met zilvervliesrijst.

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ui
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de courgettes doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Dit kun je doen door een lepel te gebruiken. Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal. Snipper de ui en snijd de winterpeen en de paprika in kleine stukjes.
  • Fruit de ui in een wok met wat olijfolie aan samen met de uitgeperste knoflookteentjes (circa 2 min.)
  • Voeg de winterpeen toe en bak gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens het gehakt en de kruiden toe en bak het rul. Zodra het gehakt rul is, kan ook de paprika toe worden gevoegd. Bak nogmaals 3 minuten.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe aan het gehaktmengsel.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de halve courgettes en strooi er vervolgens de kaas overheen. Zet in de oven voor 20 minuten.
  • Kook intussen de rijst en serveer dit samen met de courgettes.