Gezonde kapsalon met zoete aardappel

Gezonde kapsalon met zoete aardappel
Hoofdgerecht – ? 55 min oventijd – ? 2 personen

Persoonlijk vind ik deze gezonde kapsalon met zoete aardappel lekkerder dan een echte kapsalon, maar dat kan ook aan mij liggen! Deze gezonde kapsalon met zoete aardappel wordt verder gevuld met kip, kaas, sla, komkommer en cherry tomaatjes. De kip kruid je lekker met shoarmakruiden, wat heerlijk smaakt met de gesmolten cheddar erover. Serveer de kapsalon met een zelfgemaakte knoflooksaus!

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Ovenschotel
Ingrediënten

Voor de kapsalon

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 grote kipfilet
  • 3 plakjes cheddar / 50 gram geraspte cheddar
  • 100 gram ijsbergsla
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el shoarmakruiden
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Voor de knoflooksaus

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl gedroogde dille
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de zoete aardappel en snijd in frietjes. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel daarover de zoete aardappelfrietjes. Besprenkel met olijfolie, de paprikapoeder en wat zout en peper. Bak de frietjes in 25 minuten goudbruin in het midden van de oven. Schep tussendoor een keertje om.
  • Als de frietjes nog een kwartiertje te gaan hebben, snijd je de kipfilet in reepjes en voeg je de shoarmakruiden daaraan toe. Bak de kipfiletreepjes in een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in 5 -7 minuten goudbruin en gaar. Vet intussen een ovenschaal in.
  • Zodra de frietjes klaar zijn verdeel je deze over de bodem van de ovenschaal en hierop schep je de kipfilet. Scheur de plakjes cheddar boven de kipfilet of bestrooi de kipfilet met de geraspte cheddar en plaats de ovenschaal nog 8 minuten in de oven.
  • Snijd intussen de cherry tomaatjes doormidden en snijd de komkommer ook in stukjes. Maak ook alvast de knoflooksaus. Schep de yoghurt in een bakje en pers de knoflook erboven uit. Voeg de dille toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de ijsbergsla erover. Voeg dan ook de cherrytomaten en de komkommer toe en garneer met de zelfgemaakte knoflooksaus.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ovenschotels.