Koude rijstsalade met kip

Hoofdgerecht – ? 25 min + 1 uur wachten – ? 4 personen
Dit is een recept dat ik heb leren maken door mijn moeder. Het is een heel eenvoudig recept, maar wel super lekker. Zeker als het buiten weer wat warmer wordt en je zin hebt in een koud hoofdgerecht, dan is deze koude rijstsalade met kip perfect. Bovendien kun je deze koude rijstsalade met kip eenvoudig een dag van tevoren maken. Dan is deze salade zelfs nog lekkerder!
Ingrediënten
- 300 gram witte rijst
- 200 gram gekookte kipreepjes
- 100 gram jong(belegen) kaas in kleine blokjes
- 1 komkommer
- 1 paprika
- 2 kleine appel of 1 grote appel
- 50 ml slagroom
- 30 ml mayonaise (light)
- 4 tl kerriepoeder
Bereidingswijze
- Kook eerst de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Laat deze vervolgens volledig afkoelen.
- Maak dan de saladesaus. Dit doe je door de slagroom eerst lobbig te kloppen. Voeg de mayonaise toe en meng deze erdoorheen. Voeg tot slot de kerriepoeder toe en meng deze er ook helemaal doorheen.
- Doe de rijst in een grote kom en giet hierover de zelfgemaakte saus. Meng goed door elkaar.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en schil de appel(s). Snijd de paprika, de appel(s) en de komkommer in stukjes.
- Voeg de komkommer, de paprika, de appel, de kaas en de kipreepjes toe aan de rijst en meng goed door elkaar.
- Bewaar de koude rijstsalade met kip tot gebruik in de koelkast. Hoe kouder hoe lekkerder!
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer salade recepten!