Mexicaanse bowl

Mexicaanse bowl
Hoofdgerecht -⏱️30 min -🍴2 personen

De Mexicaanse keuken is heerlijk. Hierbij kun je denken aan burritos, taco’s en natuurlijk ook nachos. Deze keer maak ik een Mexicaanse bowl, wat een gezondere variant is op een Mexicaans recept en wordt gemaakt zonder kaas. Deze Mexicaanse bowl is gemaakt met kip, maar je kunt er ook heel eenvoudig een vegetarische variant van maken. Dit is een heerlijk gerecht voor bijvoorbeeld een zomerse avond. Ik zou zeggen: geniet ze!

Benodigdheden
  • Bakpapier
Ingrediënten
  • 1 kipfilet
  • 1 klein blikje mais
  • 450 gram diepvries aardappelblokjes
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 avocado
  • 25 gram crème fraîche
  • 1 rode paprika
  • Chilisaus
  • 1 el picadillo kruiden (Jonnie Boer)
  • 1 el paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout
Bereidingswijze
  • Bereid de aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd intussen de kipfilet in kleine stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de kipfilet samen met de picadillo kruiden. Dit duurt circa 8 minuutjes.
  • Intussen snijd je de paprika in kleine stukjes en de avocado doormidden. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak dit fijn met behulp van een vork.
  • Laat intussen de zwarte bonen en de mais uitlekken en spoel ze om met water. Verwarm de zwarte bonen en mais circa 4 minuten op laag vuur.
  • Nu is het tijd om het bord op te maken. Pak een diep bord en schep hier één voor één de ingrediënten in, zorg dat je alles netjes naast elkaar legt. Garneer met de avocado en de crème fraîche. Voeg tot slot chilisaus naar smaak toe.
  • Geniet ervan.

Kijk hier voor meer Mexicaanse gerechten!