Mexicaanse kapsalon

Mexicaanse kapsalon
Hoofdgerecht -⏱️25 min -🍴2 personen

Ben jij dol op kapsalon? Maak dan eens een deze Mexicaanse kapsalon. Deze kapsalon is gevuld met een Mexicaans gehaktmengsel gevuld met bonen en groenten. Daarop leg je zoete aardappelfrietjes en dek je af met cheddar kaas. Dit gaat 5 minuutjes de oven in, totdat de cheddar is gesmolten. Tot slot maak je de Mexicaanse kapsalon compleet met ijsbergsla en eventueel avocado en crème fraîche.

Benodigdheden
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Zeef
Ingrediënten
  • 450 gram diepvries zoete aardappel friet
  • 100 gram ijsbergsla
  • 200 gram runderhakt
  • Klein blikje zwarte bonen
  • Klein blikje mais
  • 2 plakjes cheddar
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 125 gram cherrytomaten
  • 2 el picadillo kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl sambal
  • 2 el crème fraîche
  • 1/2 avocado
  • Chilisaus
  • Paprikapoeder
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de zoete aardappelfrietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Doe de mais en de zwarte bonen in de zeef en spoel om met water.
  • Verwarm een wok op middelhoog vuur en voeg hieraan het rundergehakt toe. Zodra het gehakt bijna rul is, voeg je de rode ui toe. Bak 2 minuten mee. Voeg dan de paprika toe samen met de picadillo kruiden en de tomatenpuree. Bak dit 4 minuten mee en schep regelmatig om.
  • Doe tot slot de cherrytomaten, de mais en de zwarte bonen erbij en verwarm 2 minuten mee.
  • Vet je ovenschaal lichtjes in en verdeel het gehaktmengsel over de ovenschotel.
  • Verdeel de zoete aardappelfrietjes over het gehaktmengsel. Snijd de plakjes cheddar in grote stukjes en verdeel deze over de zoete aardappelfrietjes. Zet de Mexicaanse kapsalon nu nog 5 minuten terug in de oven.
  • Haal intussen het vruchtvlees uit de avocado.
  • Haal dan de ovenschotel uit de oven en verdeel hierover een beetje chilisaus naar smaak. Garneer met de avocado, crème fraîche en ijsbergsla.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer Mexicaanse gerechten!