Mexicaanse nacho ovenschotel

Mexicaanse nacho ovenschotel
Hoofdgerecht -⏱️20 min + 10 min oventijd -🍴2 personen

Als ik één guilty pleasure heb, dan zijn het wel nacho’s. Het liefst met heel veel kaas! Deze Mexicaanse nacho ovenschotel is gevuld met gehakt, paprika, mais, tomaat, Tex Mex kaas en natuurlijk nachos. Om het nog een beetje lekkerder te maken, heb ik ook nog crème fraîche toegevoegd. Super lekker als avondeten of als avondsnack om te delen.

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 100 gram tortilla chips
  • 200 gram gehakt
  • 1 klein blikje mais
  • 1 tomaat
  • 3 el tomaten ketchup
  • 1 tl sambal
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el picadillo kruiden
  • 1 rode ui
  • 100 gram Tex Mex kaas
  • 2 el crème fraîche
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes.
  • Verwarm een wok op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de rode ui toe en bak 2 minuten mee. Doe dan de paprika en de tomaat erbij en bak 4 minuten mee. Voeg tot slot de mais toe samen met de ketchup, de basterdsuiker, de picadillo kruiden en de sambal. Verwarm het geheel nu nog 3 minuten op laag vuur.
  • Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de tortilla chips met daarom 30 gram van de kaas. Schep hierop de rest van het gehakt, gevolgd door de tortilla chips en de overige kaas. Schep de crème fraîche erop en ze de Mexicaanse nacho ovenschotel voor 10 minuten in het midden van de oven.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer Mexicaanse recepten!