Mexicaanse orzo met gehakt

Mexicaanse orzo met gehakt
Hoofdgerecht – ⏱ 30 min – 🍴 2 personen

Ik maakte eerder al een Mexicaanse rijst met gehakt. Omdat ik de laatste tijd fan ben van orzo, heb ik er nu een variant op gemaakt in de vorm van een Mexicaanse orzo met gehakt. Goed gevuld met paprika en mais en op smaak gebracht met verschillende (Mexicaanse) kruiden. Super lekker met de gesmolten cheddar erdoorheen en de zure room erbij!

Ingrediënten
  • 150 gram orzo
  • 150 gram gehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 500 ml kokend water
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 125 gram cherrytomaten
  • 40 gram geraspte cheddar
  • 1 rode ui
  • 150 gram mais (klein blikje)
  • 1 el Picadillo kruiden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • 75 gram zure room
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Fruit de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukjes. Snijd de cherrytomaten door vieren.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui aan en voeg ook direct het knoflookpoeder toe. Bak dit 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak circa 4 minuten tot het bijna rul is. Doe dan de paprikablokjes erbij en bak circa 3 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe samen met de picadillo kruiden, het paprikapoeder en het chilipoeder en bak dit nog 1 minuut mee.
  • Verkruimel het runderbouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe.
  • Doe de orzo erbij in de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de bouillon toe. Zet het vuur laag en laat het geheel nu 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Doe dan de tomaten erbij en verwarm het geheel gedurende 5 minuten. Voeg tot slot de mais toe en de cheddar en laat het geheel nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Mocht de rijst nog niet gaar zijn, maar is er nog maar weinig vocht? Voeg dan iedere keer een beetje extra kokend water toe. Zorg er ook voor dat je regelmatig de rijst omschept, zodat de rijst niet vastplakt aan de bodem van de pan.
  • Verdeel de Mexicaanse orzo met gehakt over de borden en garneer met de zure room.

Kijk hier voor meer Mexicaanse gerechten!