Mexicaanse ovenschotel met nachos

Mexicaanse ovenschotel met nachos
Hoofdgerecht -⏱️20 minuten + 5-10 min oven -🍴2 personen

Houd je van Mexicaans eten? Dan is deze Mexicaanse ovenschotel met nachos iets voor jou! Deze ovenschotel bouw je op met een aantal laagjes: rijst, gehakt, kaas en nachos. Het gehakt breng je heerlijk op smaak met een rode ui, groenten en een lekkere saus die je zelf maakt. Heel makkelijk om te maken!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
Voor de ovenschotel
  • 150 gram witte rijst
  • 200 gram rundergehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 75 gram nachos
  • 2 paprika’s
  • 1 klein blikje mais
  • 1 rode ui
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 3 el ketchup
  • 1 el curry
  • 1 tl sambal
  • Zout&Peper
  • Bakboter voor invetten
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met een beetje boter.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Zet intussen een pan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt.
  • Snipper intussen de rode ui, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de in blokjes.
  • Voeg als het gehakt rul is, de ui toe en bak 2 minuten mee. Dan mag de paprika toe worden gevoegd, bak dit 4 minuten mee.
  • Voeg dan de mais toe en meng het er goed doorheen. Doe dan de suiker, de ketchup, de curry en de sambal erbij en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Laat het geheel 3 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Giet de rijst af en verdeel die over de bodem van de ovenschaal. Schep hierop het gehaktmengsel en strooi daar de geraspte kaas op. Verdeel de nachos over de ovenschotel door ze in het gehaktmengsel te steken.
  • Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en bak de ovenschotel circa 5 tot 10 minuten.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel over de borden.
  • Geniet van je Mexicaanse ovenschotel met nachos.

Kijk hier voor meer Mexicaanse gerechten!