Mexicaanse ovenschotel met taco’s

Mexicaanse ovenschotel met taco’s
Hoofdgerecht – ? 20 min + 10-15 min oventijd – ? 2 personen

Deze Mexicaanse ovenschotel met taco’s was voor mij echt een probeersel. Ik had eigenlijk een heel ander gerecht op het menu staan, maar besloot om iets totaal anders te maken met ingrediënten die ik nog in huis had liggen. Hieruit kwam deze heerlijke Mexicaanse ovenschotel met taco’s voort. Deze ovenschotel bestaat uit rijst, een Mexicaans tomaten-gehaktmengsel, gebroken taco’s en kaas. Erg lekker om er ook guacamole en crème fraîche bij te serveren!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 100 gram witte rijst
  • 200 gram gehakt
  • 1 klein blikje mais
  • 1 rode ui
  • 6 taco’s
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 el picadillo kruiden
  • 35 gram tomatenpuree
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gram geraspte kaas
  • 40 gram geraspte cheddar
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en verwarm een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en fruit 2 minuten aan. Doe dan het gehakt erbij en bak het rul. Voeg dan de tomatenpuree en de picadillo kruiden toe en bak 1 minuut mee. Voeg de lichte basterdsuiker, de tomatenblokjes en de mais toe en verwarm op laag vuur gedurende 5 tot 10 minuten.
  • Giet de rijst af en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover het tomaten-gehaktmengsel.
  • Breek de taco’s boven de ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig over de ovenschaal. Garneer met de geraspte kaas en cheddar en zet de Mexicaanse ovenschotel met taco’s in het midden van de oven. Bak de ovenschotel goudbruin in het midden van de oven in circa 10 tot 15 minuten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer Mexicaanse recepten!