Mexicaanse rijst met gehakt

Mexicaanse rijst met gehakt
Hoofdgerecht – ? 45 min – ? 4 personen

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken, en deze Mexicaanse rijst met gehakt is ook echt heerlijk! Dit gerecht bevat veel kruiden en is super romig. Dit komt doordat je de rijst kookt in de passata en bouillon. Daarnaast voeg je op het eind nog wat stukjes cheddar toe, wat het gerecht extra lekker maakt. Serveer de mexicaanse rijst met gehakt met wat zelfgemaakte guacamole en zure room. Heerlijk!

Ingrediënten
Bereidingswijze
  • Fruit de ui. Pel de knoflookteentjes en snijd fijn. Snijd ook de paprika in stukjes. Snijd de cherrytomaten door vieren.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui aan en voeg ook direct de knoflook toe. Bak dit 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak circa 4 minuten tot het bijna rul is. Doe dan de paprikablokjes erbij en bak circa 3 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe samen met de picadillo kruiden, het paprikapoeder en het chilipoeder en bak dit nog 1 minuut mee.
  • Meng intussen het runderbouillonblokje met het kokende water.
  • Doe de rijst erbij in de pan en meng alles goed door elkaar. Dan mogen de passata, de bouillon, de cherry tomaten, de mais en de kidneybonen erbij. Zet het vuur laag en laat het geheel nu 25 tot 30 minuten zachtjes pruttelen zodat de rijst gaar wordt. Breng op smaak met zout en peper. Mocht de rijst nog niet gaar zijn, maar is er nog maar weinig vocht? Voeg dan iedere keer een beetje extra kokend water toe. Zorg er ook voor dat je regelmatig de rijst omschept, zodat de rijst niet vastplakt aan de bodem van de pan.
  • Voeg vijf minuten voor het eind de cheddar toe. Als je gebruikt maakt van plakjes cheddar, snijd deze dan in kleinere stukjes. Meng de cheddar erdoorheen zodat het een lekkere romige massa wordt.
  • Verdeel de Mexicaanse rijst met gehakt over de borden en garneer met de guacamole en zure room.

Kijk hier voor meer Mexicaanse gerechten!