Mexicaanse salade met gehakt

Mexicaanse salade met gehakt
Hoofdgerecht -⏱️25 min -🍴2 personen

Deze Mexicaanse salade met gehakt is een heerlijk fris gerecht, dus ook perfect voor warme dagen. Deze salade vul je naast gehakt met kidneybonen, mais, paprika en tomaat. Daarnaast maak je er een zelfgemaakte guacamole bij en serveer je het gerecht met crème fraîche. De geraspte kaas en de nachos maken de salade helemaal af!

Ingrediënten
  • 200 gram rundergehakt
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • Klein blikje mais
  • Klein blikje kidneybonen
  • 1 ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 recept guacamole
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el chilisaus
  • 1 el picadillo kruiden
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en snijd de paprika en de tomaat in blokjes. Maak ook de guacamole en zet tot gebruik in de koelkast. Meng de crème fraîche met de chilisaus en zet deze ook tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en rul het gehakt hierin. Voeg ook meteen de ui toe en bak mee. Voeg als het gehakt rul is de paprikablokjes toe en bak 4 minuten mee. Dan mogen de picadillo kruiden en de tomatenpuree erbij. Bak ook nog even 2 minuten mee.
  • Spoel de kidneybonen en de mais om en laat even uitlekken. Verwarm de kidneybonen en de mais in een klein pannetje op laag vuur.
  • Verdeel de sla over 2 borden en schep hierover het bonen-maismengsel. Verdeel hierover het gehaktmengsel en de tomaat.
  • Garneer met de geraspte kaas en schep de guacamole en de crème fraîche erbij. Leg de nachochips erbij en je Mexicaanse salade met gehakt is klaar om gegeten te worden!

Kijk hier voor meer salades!