Pompoenrisotto met spinazie en geitenkaas

Pompoenrisotto met spinazie en geitenkaas
Hoofdgerecht – ? 35 min – ? 2 personen

Deze pompoenrisotto met spinazie en geitenkaas is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht wat perfect past bij de herfst. Want pompoen is natuurlijk een echte herfst groente. Risotto is van zichzelf al een vrij romig gerecht, maar de geitenkaas maakt het nog net wat romiger. Deze vegetarische pompoenrisotto met spinazie en geitenkaas maak je af met wat geroosterde pompoenpitten. Het gerecht vult erg goed!

Ingrediënten
  • 150 gram risotto
  • 1 kleine flespompoen of 400 gram pompoenblokjes
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram babyspinazie
  • 20 gram pompoenpitten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml kokend water
  • 100 ml witte wijn
  • 1 ui
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 10 gram roomboter
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Maak je gebruik van een flespompoen, schil deze dan en snijd de pompoen in blokjes. Snipper ook de ui.
  • Verwarm de roomboter in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui voor 2 minuten. Voeg dan het knoflookpoeder en de pompoenblokjes toe en bak dit 4 minuten mee. Dan mag de risottorijst erbij. Bak dit nog 1 minuut mee.
  • Zet dan het vuur wat lager en blus het geheel af met de witte wijn. Verwarm het geheel 1 minuut. Meng het kokende water met het groentebouillonblokje en voeg dit toe aan de risotto.
  • Kook de rijst op laag vuur in circa 15 tot 20 minuten gaar. Schep regelmatig even om.
  • Voeg dan de spinazie toe en laat dit volledig slinken. Doe dan de helft van de geitenkaas erbij en smelt dit erdoorheen.
  • Pof intussen in een klein pannetje op laag vuur de pompoenpitten op laag vuur. Dit duurt circa 2 minuten.
  • Verdeel de risotto over 2 borden en verdeel hierover de overgebleven geitenkaas. Garneer met de geroosterde pompoenpitten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!