Ratatouille met burrata

Ratatouille met burrata
Hoofdgerecht – ? 20 min + 30 min in de oven – ? 2 personen

Ben jij dol op groenten en op een stoofschotel? Dan is dit recept voor ratatouille met burrata echt iets voor jou! Ratatouille is een gerecht uit Frankrijk van gestoofde groenten. Deze groenten leg je in een pan met een zelfgemaakte tomaten-paprikasaus, die je in de oven afbakt. Hierdoor worden de groenten lekker zacht en samen met de tomatensaus smaakt het erg lekker. De burrata bovenop de ratatouille zorgt voor extra smaak! Deze ratatouille met burrata kun je perfect eten met pasta!

Benodigdheden
  • Aluminiumfolie
  • Pan die in de oven mag
Ingrediënten

Voor de tomaten-paprikasaus

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Voor de ratouille

  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 bol burrata
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Begin met het maken van de tomaten-paprikasaus. Snipper hiervoor de ui en pel de knoflookteentjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een (steel)pan en voeg hieraan de ui toe. Pers ook de knoflook uit boven de pan en fruit de ui in 3 minuten op laag vuur.
  • Verwijder intussen de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in blokjes. Voeg deze toe aan de pan en zet het vuur wat hoger. Bak de paprika 3 minuten mee. Dan mogen de tomatenblokjes erbij samen met de Italiaanse kruiden. Laat het geheel 10 minuutjes op laag vuur sudderen.
  • Begin intussen de groenten te snijden voor de ratatouille. Snijd hiervoor de courgette, de tomaten en de aubergine in plakjes van ongeveer een 0,5 cm dik.
  • Als de saus 10 minuten heeft geprutteld, dan pureer je deze glad met een staafmixer. Verdeel de saus over de bodem van de pan. Leg de groenten om en om dakpansgewijs in de pan. Begin met de buitenste rand en werk naar binnen toe. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet de pan voor 20 minuten in het midden van de oven. Haal na 20 minuten het aluminiumfolie eraf en bak het geheel nog 10 minuutjes.
  • Bereid intussen de pasta als je deze er graag bij wilt eten.
  • Haal na 10 minuten de pan uit de oven en leg de burrata op het midden van de ratatouille.
  • Serveer de rataouille met burrata met een lekker bordje pasta!

Kijk hier voor meer ovenschotels!