Stokbroodje Mexicaans gehakt

Stokbroodje Mexicaans gehakt
Hoofdgerecht -⏱️15 min + 5 min oven -🍴2 personen

Stokbroodje Mexicaans gehakt, lekker als hoofdgerecht, maar ook als lunchgerecht. Het Mexicaanse gehakt wordt op smaak gebracht met picadillo kruiden, tomatenpuree en een klein beetje suiker. Verder wordt er tomaat, rode ui en paprika toegevoegd aan het gehakt voor extra smaak! Je vult het stokbrood met het gehaktmengsel en garneert het met een beetje cheddar. Even de oven in en je hebt een heerlijk broodje!

Ingrediënten
  • 1 stokbrood
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el picadillo kruiden
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 4 plakje cheddar kaas
  • Chilisaus naar smaak
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd je stokbrood doormidden en vervolgens ook in de lengte doormidden. Hol het stokbrood vervolgens uit, zodat je het straks kunt vullen met het gehaktmengsel.
  • Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes. Snijd ook de tomaat in stukjes.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en rul hierin het rundergehakt. Zodra het gehakt gaar is, voeg je de paprika, de rode ui en de picadillo kruiden toe. Bak het geheel 4 minuten mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe samen met de tomaat en de basterdsuiker en bak dit 1 minuut mee.
  • Vul je stokbrood met het gehakt. Scheur je cheddar grof en verdeel dit over het gehaktmengsel.
  • Bak je stokbroodje Mexicaans gehakt 5 minuten af in de oven, zodat de cheddar smelt.
  • Garneer met chilisaus naar smaak.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!