Bloemkool-kerrie soep met gebakken kipfilet

Bloemkool-kerrie soep met gebakken kipfilet
Soep – ? 20 min – ? 4 personen

Ik ben gek op bloemkool! Meestal eet ik bloemkool als bijgerecht, maar je kunt er ook deze heerlijke bloemkool-kerrie soep met gebakken kipfilet van maken. Deze bloemkool-kerrie soep is lekker smeuïg en wat dikker van structuur. Dit maakt de soep goed vullend. De gebakken kipfilet in de soep geeft het nog wat extra smaak.

Benodigdheden
  • Staafmixer
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 4 knoflookteentjes
  • 1,2 l water
  • 100 ml kookroom
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 grote kipfilet
  • 1 tl kipkruiden of zout&peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwijder de groene stelen van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van circa 2 bij 2 cm.
  • Snipper de ui en pel de knoflook. Zet vervolgens een grote (soep)pan op laag vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Doe de ui in de pan en pers hierbij 2 knoflookteentjes uit. Bak het geheel gedurende 2 minuten.
  • Voeg nu de aardappelen, de bloemkool en het kerriepoeder toe en bak gedurende 4 minuten.
  • Voeg het water, de kookroom en de groentebouillonblokjes toe en breng het aan de kook. Laat het geheel 8 minuten koken, zodat de bloemkool en aardappelen gaar zijn.
  • Snijd intussen de kipfilet in 8 reepjes en bestrooi met de kipkruiden of met zout en peper. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in op middelmatig vuur bruin en gaar.
  • Zodra de soep 8 minuten heeft gekookt haal je de pan van het vuur. Pureer de soep en breng op smaak met wat peper.
  • Schenk de soep in een soepbord of soepkom en leg 2 reepjes kipfilet op de soep. Serveer de bloemkool-kerrie soep met gebakken kipfilet direct, dan is de soep nog lekker warm!

Meer zin in verse tomatensoep? Probeer dan eens dit recept.