Mexicaanse tosti met gehakt en cheddar

Mexicaanse tosti met gehakt en cheddar
Lunch – ? 25 min – ? 2 personen

Deze Mexicaanse tosti met gehakt en cheddar is een perfecte lunch voor als je iets meer tijd hebt. Het gehakt wordt op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden, wat tomatenpuree en suiker. Dit geeft het gehakt lekker veel smaak. Daarnaast wordt er wat groenten toegevoegd in de vorm van mais, tomaat en paprika. Tot slot maak je de tosti af met cheddar die heerlijk zal gaan smelten!

Ingrediënten
  • 4 boterhammen
  • 40 gram mais
  • 1 tomaat
  • 1/2 paprika
  • 150 gram rundergehakt
  • 2 el ketchup
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1/4 el picadillo kruiden
  • 1/4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 plakjes cheddar kaas
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes. snijd ook de tomaat in stukjes.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en rul hierin het rundergehakt. Zodra het gehakt gaar is, voeg je de paprika, de rode ui en de picadillo kruiden toe. Bak het geheel 4 minuten mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe samen met de tomaat, de mais en de basterdsuiker en bak dit 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de vier boterhammen voor je neer. Besmeer een boterham met één eetlepel ketchup en verdeel hierover de helft van het gehaktmengsel. Beleg met 1,5 plakje cheddar en leg daarop een boterham. Herhaal deze stappen voor een twee tosti.
  • Verwarm een scheutje bakboter in een koekenpan of grillpan op laag vuur en leg hierin de tosti’s. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een paar minuten per kant. Doe een deksel op de pan, zodat de kaas wat sneller zal smelten.
  • Serveer er eventueel wat sweet chili saus bij als je dat lekker vindt.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer lunch gerechten!