Romige pompoensoep

Romige pompoensoep
Soep – ⏱ 40 min – ? 4-6 personen

Zelfgemaakte pompoensoep vind ik vooral erg lekker in de herfst. Pompoen is namelijk echt een herfst groente, die perfect geschikt is voor een soep. Door het toevoegen van appel en sinaasappelsap aan de soep, wordt deze romige pompoensoep extra zoet. Super lekker! De kers op de taart, is de crème fraîche op de soep. Dit zorgt ervoor dat het lekker romig wordt en het ziet er ook mooi uit.

Benodigdheden
  • Staafmixer
Ingrediënten
  • 1 flespompoen
  • 2 winterpenen
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • Stukje gember (2 cm)
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 4 à 6 tl crème fraîche
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 liter water
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Begin met het schillen en snijden van de pompoen, dit is best een werkje! Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd de pompoen vervolgens in stukken van circa 2 à 3 cm groot.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (persen kan ook). Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd ook de appel fijn. Tot slot mag de winterpeen worden geschild en in dunne plakjes worden gesneden.
  • Pak een soeppan en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui en voeg de knoflook en de gember ook meteen toe. Verwarm dit op een lage temperatuur gedurende 3 minuten. Voeg dan de pompoen en de winterpeen toe en bak het geheel 5 minuten op middelhoge temperatuur. Zorg ervoor dat je het af en toe omschept.
  • Kook intussen het water in de waterkoker (koud water toevoegen kan ook) en pers de sinaasappel uit.
  • Voeg de appel en het sinaasappelsap toe aan de pompoen. Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de soeppan en giet dan ook het water erbij.
  • Breng de soep aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat het de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Haal de soep van het vuur en pureer het met een staafmixer. Breng op smaak met peper en voeg eventueel ook nog wat zout toe.
  • Schep de soep in een kom en schep er per kom 1 theelepel crème fraîche op.
  • Geniet van je romige pompoensoep!

Kijk hier voor meer soep recepten!