Verwarm de oven voor op 180°C en vet je ovenschaal in.
Wel de rozijnen 10 minuten in een bakje met lauwwarm water en smelt de roomboter in steelpannetje op laag vuur.
Schil vervolgens de appels en snijd ook deze ter grootte van dobbelstenen. Doe de appels in een ruime mengkom en voeg hieraan het stokbrood toe.
Breek de eieren in een andere mengkom en voeg hieraan de melk, de gesmolten boter, de lichtbruine basterdsuiker, de vanillesuiker, het vanille-extract en de kaneel toe. Klop met een garde het geheel goed door elkaar.
Dep de rozijnen droog en voeg deze toe aan het brood en de appel. Schep alles even goed door elkaar.
Giet je melkmengsel in de schaal met het brood. Schep alles weer goed door elkaar totdat het melkmengsel volledig door het brood is opgenomen. Doe dit voorzichtig, zodat de stukjes stokbrood niet kapot gaan.
Zet tegen de rand van de ovenschaal een aantal stukjes stokbrood. Zet vervolgens ook nog sneetjes stokbrood in het midden van de ovenschaal en giet vervolgens de rest van het melk-eimengsel over het stokbrood en duw de stukjes appel en de rozijnen er een beetje tussen.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de broodpudding van oud stokbrood in 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi de broodpudding voor serveren met nog een beetje poedersuiker als je dat lekker vindt!