Ga terug
Kip korma

Kip korma

Een heerlijk Indiaas gerecht van kip in een milde currysaus. Lekker om te serveren met rijst en bijvoorbeeld broccoli.
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 3 personen

Benodigdheden

  • Hakmolentje

Ingrediƫnten
  

  • 2 kipfilets
  • 100 ml passata
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 cm gember
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1,5 tl garam masala kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl chilipoeder
  • verse koriander
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Doe de cashewnoten in een bakje en giet er kokend water op totdat ze onder staan. Laat 15 minuten staan.
  • Pel de ui en snijd grof. Pel ook het knoflookteentje en schil de gember. Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Doe de ui samen met het knoflookteentje en de gember in het hakmolentje. Maal helemaal fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en voeg de ui met gember en knoflook toe. Bak 2 minuutjes. Voeg dan de kip toe samen met de garam masala, de kurkuma, de koriander en het chilipoeder. Bak circa 5 minuten totdat de kip mooi goudbruin kleurt.
  • Giet intussen de cashewnoten af en maal deze helemaal fijn in het hakmolentje. Voeg toe aan de wok en schep goed om.
  • Doe dan de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Meng alles goed door elkaar en laat even 2 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg tot slot de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel nu nogmaals 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep regelmatig om.
  • Serveer de kip korma met rijst of naan brood en groenten naar keuze. Garneer eventueel met wat grofgehakte koriander en wat extra cashewnoten.