Doe de cashewnoten in een bakje en giet er kokend water op totdat ze onder staan. Laat 15 minuten staan.
Pel de ui en snijd grof. Pel ook het knoflookteentje en schil de gember. Snijd de kipfilet in blokjes.
Doe de ui samen met het knoflookteentje en de gember in het hakmolentje. Maal helemaal fijn.
Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en voeg de ui met gember en knoflook toe. Bak 2 minuutjes. Voeg dan de kip toe samen met de garam masala, de kurkuma, de koriander en het chilipoeder. Bak circa 5 minuten totdat de kip mooi goudbruin kleurt.
Giet intussen de cashewnoten af en maal deze helemaal fijn in het hakmolentje. Voeg toe aan de wok en schep goed om.
Doe dan de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Meng alles goed door elkaar en laat even 2 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg tot slot de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel nu nogmaals 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep regelmatig om.
Serveer de kip korma met rijst of naan brood en groenten naar keuze. Garneer eventueel met wat grofgehakte koriander en wat extra cashewnoten.