Noedels met tofugehakt
Zin in een dagje geen vlees? Dan is dit gerecht perfect! Noedels met groenten en tofugehakt. Heerlijk!
Bereidingstijd 25 minuten min
- 250 gram eiernoedels
- 450 gram nasi- en bamigroenten
- 375 gram tofu naturel
- 2 el maizena
- 2 el sojasaus
- 1 tl sambal
- 2 el ketjap
- zonnebloemolie
- zout&peper
We starten met het maken van het tofugehakt. Hiervoor is het nodig om eerst de tofu droog te deppen. Hiervoor kun je keukenpapier gebruiken. Snijd het blok in een paar dunnere plakken en dep iedere plak droog. Verkruimel vervolgens de tofu boven een kom en meng met de maïzena.
Verwarm een scheut zonnebloemolie in wok. Voeg de verkruimelde tofu toe en bak in circa 6 tot 8 minuten goudbruin en wat krokanter. Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met zout en peper.
Kook in de tussentijd de noedels, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan de noedels af.
Schep de tofu uit de pan als deze klaar is en voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de pan. Bak hierin de groenten gedurende 5 minuten en voeg op het eind de sambal toe. Voeg dan de noedles toe samen met de tofu en breng op smaak met de sojasaus en ketjap. Meng alles goed door elkaar en verdeel over de borden.
Geniet ervan!