Ga terug
Pasta met kip en burrata

Pasta met kip en burrata

Een heerlijk snel pastagerecht van fusilli met kip, wortel, tomaat, burrata en verse basilicum.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 3 personen

Ingrediënten
  

  • 225 gram fusilli
  • 300 gram winterpeen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram burrata
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 gram verse basilicum
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje en snijd fijn. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de kipfilets ook in blokjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak 5 tot 7 minuten mee totdat de kipfilet goudbruin en gaar is. Doe dan de wortel samen met het paprikapoeder erbij en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet het vuur wat lager en laat het geheel 8 minuutjes zachtjes pruttelen. Doe dan de crème fraîche erbij en meng het erdoorheen.
  • Giet de fusilli af en voeg toe aan de pastasaus. Meng alles goed door elkaar. Schep de pasta in de borden en verdeel hierover de burrata en wat verse basilicum.
  • Geniet ervan!