Ga terug
Kip cashew met rijst

Kip cashew met rijst

Een heerlijk hoofdgerecht van rijst met kip, cashewnoten, boontjes en een heerlijke saus.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 kipdijfilets
  • 150 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1/2 el basterdsuiker
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Snipper de ui. Pel het knoflookteentje en snijd (of pers) fijn. De kipdijfilet mag in blokjes worden. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en snijd eventueel grote sperziebonen doormidden. Snijd van ieder bosuitje 2/3 van de bosui in grote stukken van circa 2 cm groot en de rest van de bosuitjes in kleine ringetjes. Houd de kleine ringetjes even apart.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook ook de sperziebonen gaar in een pan met kokend water in circa 6 tot 8 minuten.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een wokpan en bak hierin de kipdijfilet gaar in circa 5 minuten. Zodra de kipdijfilet goudbruin kleurt voeg je de ui, de grote stukken bosui, de knoflook en de chilipeper toe. Bak 2 minuten mee.
  • Dan mogen de suiker, de sojasaus, de vissaus, oestersaus en de cashewnoten erbij. Meng alles goed door elkaar en en zet het vuur lager. Laat het geheel nu nog 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de cashewnoten gaan plakken.
  • Giet de rijst en de sperziebonen af en verdeel over twee borden. Schep de kip met cashewnoten erbij en garneer met de bosui ringetjes.
  • Geniet ervan!