Ga terug
Big Mac salade

Big Mac Salade

Een heerlijke salade waarbij ik ben geïnspireerd door de Big Mac. De salade is gevuld met verschillende groenten, gehakt en gesmolten cheddar. En niet te vergeten, een zelfgemaakte variatie op de Big Mac saus.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 300 gram ijsbergsla
  • 200 gram rundergehakt
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram cherrytomaten
  • 50 gram augurk
  • 2 plakjes cheddar

Voor de saus

  • 1 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • 1,5 tl mosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 el augurkblokjes
  • 1 tl suiker
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el ketchup
  • 1/2 rode ui (klein)
  • zout

Bereidingswijze

Maken van de saus

  • We starten met het maken van de saus. Snijd hiervoor de halve rode ui heel fijn. Meng alle ingrediënten met elkaar en breng de saus op smaak met wat zout. Zet de saus tot gebruik even in de koelkast.

Maken van de salade

  • Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer en de augurk in blokjes. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel hierover de tomaatjes, komkommer en augurk.
  • Bak nu het gehakt in de pan gedurende 5 tot 7 minuten, totdat het gaar is. Leg dan de plakjes kaas bovenop het gehakt en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat het geheel nu nog 2 minuten bakken, totdat de kaas is gesmolten.
  • Verdeel in de tussentijd de saus over de salade en schep hierop het gehakt met de kaas.
  • Geniet ervan!