Big Mac Salade
Een heerlijke salade waarbij ik ben geïnspireerd door de Big Mac. De salade is gevuld met verschillende groenten, gehakt en gesmolten cheddar. En niet te vergeten, een zelfgemaakte variatie op de Big Mac saus.
Bereidingstijd 25 minuten min
Voor de salade
- 300 gram ijsbergsla
- 200 gram rundergehakt
- 1/2 komkommer
- 200 gram cherrytomaten
- 50 gram augurk
- 2 plakjes cheddar
Voor de saus
- 1 el mayonaise
- 1 el kwark
- 1,5 tl mosterd
- 1 tl witte wijnazijn
- 1 el augurkblokjes
- 1 tl suiker
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 el ketchup
- 1/2 rode ui (klein)
- zout
Maken van de salade
Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer en de augurk in blokjes. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel hierover de tomaatjes, komkommer en augurk.
Bak nu het gehakt in de pan gedurende 5 tot 7 minuten, totdat het gaar is. Leg dan de plakjes kaas bovenop het gehakt en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat het geheel nu nog 2 minuten bakken, totdat de kaas is gesmolten.
Verdeel in de tussentijd de saus over de salade en schep hierop het gehakt met de kaas.
Geniet ervan!