Ga terug
Risotto met courgette en zalm

Risotto met courgette en zalm

Risotto, altijd lekker! Zeker deze variant met geroosterde courgette en gerookte zalm.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram risottorijst
  • 600 ml kokend water
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Klontje roomboter
  • ½ el olijfolie
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snipper de ui en meng het kokende water met het groentebouillonblokje, zodat je een bouillon krijgt..
  • Voeg de boter toe aan de pan en fruit de ui aan gedurende 2 minuten. Doe dan de risottorijst erbij en bak 1 minuut mee. Voeg alle bouillon in één keer toe en zet de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat de risotto in 20 tot 25 minuten gaar koken. Schep regelmatig om.
  • Verwijder in de tussentijd de uiteinden van de courgette en snijd de courgette vervolgens in dunne plakjes. Meng de courgetteplakjes met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgette op de bakplaat en plaats de bakplaat helemaal boven in de oven, zodat de courgette in 5 tot 10 minuten goudbruin kleurt. Haal dan uit de oven.
  • Snijd de zalm in kleinere stukjes.
  • Als de risotto bijna klaar is voeg je eerst de Parmezaanse kaas toe. Meng dit erdoorheen en voeg dan de courgette toe samen met de zalm. Verwarm het geheel nog even 5 minuten zonder deksel op de pan en verdeel dan over de borden.
  • Geniet ervan!