Carrot cake ontbijttaartje
Ontbijten met taart, dat klinkt als muziek in de oren. Met dit taartje krijg je ook in de ochtend al wat groenten binnen. Ideaal!
Bereidingstijd 15 minuten min
Oventijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Voor de carrot cake
- 25 gram havermeel
- 1 ei
- 10 gram rozijnen
- 10 gram walnoten
- 50 ml kwark
- 50 gram wortel fijn geraspt
- 1 tl koek-en speculaaskruiden
- 1/2 tl bakpoeder
- bakboter
Voor de frosting
- 30 gram kwark met vanillesmaak (optioneel)
- 5 gram wortel fijn geraspt
Wel de rozijnen in een bakje met lauwwarm water gedurende 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C en vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.
Kluts het ei en voeg hieraan de kwark, het chiazaad, de koek- en speculaaskruiden en de wortel toe. Schep alles goed door elkaar.
Doe nu het havermeel erbij (je kunt ook havermout zelf vermalen tot meel met behulp van een staafmixer of hakmolentje), samen met het bakpoeder, de rozijnen en de walnoten. Meng alles goed door elkaar en schep het in het ovenschaaltje.
Bak het carrot cake ontbijttaartje af in het midden van de oven gedurende 20 tot 25 minuten.
Haal het ontbijttaartje uit de oven en verdeel hierover de kwark en de geraspte wortel. Mocht je wat meer tijd hebben, dan kun je hiermee ook eventjes wachten totdat het taartje iets meer is afgekoeld.
Geniet ervan!