Ga terug
Pizza pasta ovenschotel

Pizza pasta ovenschotel

Deze heerlijke pizza pasta ovenschotel lijkt een beetje op een pizza, vandaar de naam. Verder is deze ovenschotel goed gevuld met verschillende groenten en gehakt. Afgemaakt met plakjes chorizo.
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 130 gram pasta naar keuze
  • 200 gram rundergehakt
  • 500 ml passata
  • 6 plakjes chorizo
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 1 blikje doperwten klein blikje
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • zout&peper
  • bakboter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschotel lichtjes in.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de sperziebonen in 6 tot 8 minuten gaar,
  • Snipper het ui en pel de knoflookteentjes.
  • Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt gedurende 5 minuten. Voeg de ui toe en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak de ui en de knoflook twee minuten mee. Voeg dan de bloemkoolrijst toe en bak 1 minuut mee. Dan mogen de doperwtjes erbij samen met de oregano en de passata. Breng de saus op smaak met zout en peper en draai het vuur lager. Laat het geheel nu 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Giet de pasta en de sperziebonen af en voeg het toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
  • Schep de pasta met de pastasaus in de ovenschotel en verdeel hierover de geraspte kaas en de plakjes chorizo. Plaats de ovenschotel redelijk hoog in de oven gedurende 10 minuten, totdat de chorizo mooi is gebakken en de kaas is gesmolten.
  • Geniet ervan!