Ga terug
Lasagne met courgette

Lasagne met courgette

Een heerlijke lasagne die goed gevuld is met groenten! Afgemaakt met een romige bechamelsaus en geraspte kaas.
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Oventijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal middelgroot formaat
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1/3 recept bolognesesaus zie linkje in tekst bovenaan de pagina
  • 1 courgette
  • 2 à 3 lasagnebladen afhankelijk van je ovenschaal
  • 200 ml melk
  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Bereid eerste de bolognesesaus volgens het recept.
  • Verwarm dan de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal lichtjes in. Leg bakpapier op de bakplaat en snijd de uiteindes van de courgette. Snijd vervolgens de courgette in plakjes van circa 0,5 cm en leg deze op het bakpapier. Bak de courgetteplakjes in het midden van de oven gedurende 10 minuten.
  • In de tussentijd dat de courgette in de oven zit, kan je starten met het maken van de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje. Zodra alles is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf net zolang door elkaar roeren, totdat het geheel wat vaster wordt en er een korrelige structuur ontstaat. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren. Voeg het volgende scheutje melk pas toe, als de vorige hoeveelheid melk volledig is opgenomen. Zodra de saus dikker wordt, breng je het geheel op smaak met zout en peper.
  • Haal de courgette uit de oven en start met het opbouwen van de lasagne. Verdeel 1/3 van de bolognesesaus over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop de helft van de courgetteplakjes gevolgd door weer 1/3 van de bolognesesaus. Dan mag er een laagje worden gemaakt met de lasagnebladen gevolgd door de rest van de bolognesesaus. Leg hierop de rest van de courgette en dek af met de bechamelsaus. Garneer met de geraspte kaas.
  • Bak de lasagne met courgette goudbruin en gaar in het midden van de oven in 30 tot 35 minuten.
  • Geniet ervan!