Ga terug
Hangop met fruitcompote

Hangop met fruitcompote

Dit heerlijke ontbijt wil je echt een keer proeven. Zelfgemaakte hangop met fruitcompote, granola, chiazaad en pure cacaonibs. Je kunt zelf variƫren in de toppings.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • Zeef
  • mengkom
  • Theedoek
  • Schaaltje

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml volle yoghurt
  • 100 gram zomerfruit diepvries
  • 1 appel
  • 1 eetlepel granola
  • 1 tl chiazaad
  • 1 tl cacaonibs
  • 1/4 vanillestokje of 1/4 tl vanille-extract

Bereidingswijze

  • We starten met het maken van de hangop. Hier moet je namelijk al een dag van tevoren mee beginnen. Zet een zeef op de mengkom en leg daarin de theedoek. Schenk de volle yoghurt in het theedoek en dek de yoghurt af met wat vershoudfolie. Zet de hangop een nachtje in de koelkast.
  • De volgende ochtend kun je starten met het maken van de fruitcompote. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe het zomerfruit in een steelpannetje en doe hierbij de appelstukjes. Verwarm het geheel 10 minuten op laag tot middelmatig vuur, totdat de appeltjes zacht zijn en het fruitcompote ontdooid en zacht is. Schep regelmatig om.
  • Schep de hangop uit het theedoek en meng met het merg van het vanillestokje of het vanille-extract. Schep dit in het schaaltje met daarnaast de fruitcompote. Garneer met de granola, het chiazaad en de cacaonibs.
  • Geniet ervan!