Ga terug
Brioche mini wentelteefjes

Brioche mini wentelteefjes

Deze brioche mini wentelteefjes zien er niet alleen heel leuk uit, maar zijn ook nog eens super lekker! Zeker in combinatie met de gebakken appel en kaneelsuiker!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang lunch
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 melkbroodjes brioche
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 1 appel
  • 25 gram suiker
  • 1,5 tl kaneel
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Breek het ei boven een kom en voeg de melk toe samen met een 1/2 theelepel kaneel. Meng alles door elkaar met behulp van een vork of garde. Zet even opzij.
  • Snijd alle melkbroodjes in plakjes van circa 1 cm dik. Eventueel kun je de kontjes eraf snijden, maar je kunt ze ook meebakken. Schil ook alvast de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  • Verwarm een scheut bakboter in de pan op middelmatig vuur. Leg de plakjes brood in het melk-eimengsel zodat dit wordt opgezogen in het broodje. Draai tussendoor een keer om.
  • Leg de stukjes brood in de pan en bak aan beide kanten goudbruin in 2 tot 3 minuten.
  • Als de wentelteefjes klaar zijn voeg je wederom een scheutje bakboter toe aan de pan. Bak hierin de appelstukjes met een halve theelepel kaneel goudbruin en zacht in circa 3 minuten.
  • Meng de suiker met de overgebleven kaneel. Leg de mini wentelteefjes op twee borden en strooi hierover de kaneelsuiker en garneer met de gebakken appelstukjes.
  • Geniet ervan!