Ga terug
Gebakken rijst met gehakt

Gebakken rijst met gehakt

Heerlijke gebakken rijst met daar doorheen gehakt, doperwten en paprika. Geserveerd met een gebakken eitje.
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 paprika
  • 250 gram doperwten
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 1,5 el ketjap
  • 1 el sweet chili saus
  • bakboter
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen. Dit kun je eventueel ook al een dag van tevoren doen en de rijst bewaren in de koelkast.
  • Als de rijst afgekoeld is, kun je starten met het snijden van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Snipper de ui en bereid de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt goudbruin in circa 5 minuten. Voeg dan de ui en de paprika toe en bak 3 minuten mee. Schep dan de rijst erbij en bak 2 minuten mee. Voeg hieraan de doperwten toe en schep deze erdoorheen.
  • Breng het gerecht nu op smaak met de sojasaus, de ketjap, de sweet chili saus en wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Bak nu in een koekenpan de eitjes in circa 5 minuten gaar op middelmatig vuur.
  • Schep de gebakken rijst in twee borden en serveer hierop het gebakken eitje.
  • Geniet ervan!