Ga terug
Chocolate chip pannenkoekjes

Chocolate chip pannenkoekjes

Deze heerlijke chocolate chip pannenkoekjes maak je op basis van kwarkpannenkoekjes met daaraan toegevoegd pure chocolade chips.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 30 gram bloem
  • 1 ei
  • 80 gram kwark
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 15 gram chocolade chips
  • Bakboter

Bereidingswijze

  • Doe de kwark in een mengkom en voeg het ei toe. Meng door elkaar met behulp van een garde of vork.
  • Voeg dan de bloem toe, samen met het bakpoeder en het vanille-extract. Meng dit er ook voorzichtig doorheen.
  • Voeg tot slot de chocolate chips toe en spatel deze erdoorheen.
  • Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een klein scheutje bakboter. Ik gebruik zelf altijd een kwastje om de bakboter goed uit te smeren. Zo gebruik je wat minder boter.
  • Als de pan goed warm is, voeg je een grote eetlepel per pannenkoek toe aan de pan. Doe zoveel pannenkoekjes in de pan als dat past. Bak ze in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. De eerste pannenkoekjes duren vaak iets langer dan de tweede ronde. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien, zodra de bovenkant een beetje begint op te drogen en kleine belletjes ontstaan. Leg de pannenkoeken op een stapel op je bord.
  • Garneer de chocolate chip pannenkoekjes eventueel nog met een beetje gesmolten chocolade, nutella of wat honing.
  • Smakelijk eten!