Ga terug
Cinnamon roll pannenkoekjes

Cinnamon roll pannenkoekjes

Heerlijke luchtige pannenkoekjes met een swirl van kaneelsuiker. Zien ze er niet geweldig uit? Extra lekker met een beetje glazuur.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • Spuitzak

Ingrediƫnten
  

Voor de pannenkoekjes

  • 80 gram kwark
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl bakpoeder

Voor de swirl

  • 10 gram roomboter
  • 15 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl kaneel

Voor de glazuur

  • 15 gram poedersuiker
  • 1 tl water

Bereidingswijze

  • Start met het maken van de swirl. Smelt hiervoor de roomboter, maar zorg ervoor dat de roomboter niet helemaal gesmolten is. Meng dit samen met de suiker en het kaneel en vul de spuitzak hiermee. Zet even opzij. Tip: mocht de swirl iets te stevig zijn dan kan je een heel klein beetje water erdoorheen mengen.
  • Doe voor het pannenkoekenbeslag de kwark in een beslagkom en roer even los. Voeg het ei toe en klop dit erdoorheen met behulp van een garde. Voeg dan de bloem samen met het bakpoeder en het vanille-extract toe en meng dit erdoorheen.
  • Verwarm wat boter in een pan en maak iedere keer 2 Ć  3 pannenkoekjes (afhankelijk van de grootte van je pan). Knip het puntje van de spuitzak af en maak een mooie spiraal in je pannenkoek. Bak de pannenkoek nu aan beide kanten goudbruin en gaar in circa 2 minuten per kant. Je kunt de pannenkoek omdraaien, als er luchtbelletjes aan de bovenkant ontstaan. Herhaal deze stappen totdat al je pannenkoekenbeslag op is. Stapel je pannenkoeken op een bord.
    Pannenkoekjes met swirl
  • Maak de glazuur door de poedersuiker met het water te mengen. Gebruik een theelepeltje om de glazuur te verdelen over je pannenkoekjes.
  • Geniet ervan!