Ga terug
Gevulde brioche wentelteefjes

Gevulde brioche wentelteefjes

Wentelteefjes, ik ben er dol op! Zeker op deze gevulde wentelteefjes, gemaakt van brioche melkbroodjes. Gevuld met nutella en aardbeien, waardoor ze lekker zoet zijn!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang lunch
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 melkbroodjes
  • 2 el nutella
  • 100 gram aardbeien
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1,5 tl kaneel
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Druk de broodjes goed plat en snijd ze doormidden. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aardbeien vervolgens in plakjes.
  • Besmeer iedere onderkant van de broodjes met een halve eetlepel nutella en leg hierop de plakjes aardbei. Leg vervolgens de bovenkant van het broodje erbovenop en druk goed dicht zonder ze te pletten, want anders gaan de plakjes aardbei kapot.
  • Kluts het ei en voeg daaraan de melk en 1 theelepel kaneel toe. Meng alles goed door elkaar. Doop de melkbroodjes aan beide kanten in het eimengsel, maar zorg ervoor dat je ze goed vasthoudt, zodat de vulling er goed in blijft zitten.
  • Verwarm een scheut bakboter in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de broodjes aan beide kanten goudbruin en gaar in circa 2 tot 3 minuten per kant.
  • In de tussentijd dat je de wentelteefjes bakt, kun je de kaneelsuiker maken. Meng hiervoor de kristalsuiker met de rest van de kaneel en verdeel deze over een groot bord.
  • Als de wentelteefjes klaar zijn, haal je ze aan beide kanten even door de kaneelsuiker en verdeel je ze over twee borden.
  • Geniet ervan!