Baba ganoush
Een heerlijke auberginedip, die lekker is op brood, een wrap of op een toastje!
Bereidingstijd 15 minuten min
Oventijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Hakmolentje
Bakpapier
Aluminiumfolie
airfryer
Kwastje
- 1 aubergine
- 2 knoflookteentjes
- 1/2 el tahini
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 citroen alleen het sap
- 1/2 tl paprikapoeder
- snufje zout
- olijfolie
- granaatappelpitjes optioneel
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Snijd de uiteindes van de aubergine en vervolgens in de lengte doormidden. Snijd de aubergines in met een mes en smeer ze in met een beetje olijfolie. Zo kun je straks makkelijker het vruchtvlees uit de aubergine halen. Bak de aubergine in 15 minuten goudbruin en zacht in de airfryer.
Verwijder in de tussentijd het velletje van de knoflookteentjes. Doe de knoflookteentjes de laatste 3 minuten bij de aubergine in de airfryer, zodat de knoflook zacht wordt.
Als de aubergine zacht is haal je het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel en deze doe je in een hakmolentje. Voeg hieraan de de tahini toe, het sap van de citroen, het paprikapoeder, het komijnpoeder, een snufje zout en de knoflookteentjes (verwijder nu wel eerst het velletje). Mix alles tot een heerlijke gladde dip.
Serveer de baba ganoush in een schaaltje met daaroverheen een beetje olijfolie en eventueel nog wat granaatappelpitjes.
Geniet ervan!