Kerrie risotto met pangasiusfilet
Een heerlijke kerrie risotto gevuld met courgette en geserveerd met pangasiusfilet.
- 150 gram risottorijst
- 600 ml kokend water
- 2 pangasiusfilets
- 1 courgette
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ui
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 el kerriepoeder
- klontje roomboter
- olijfolie
- zout&peper
Snipper de ui en meng het kokende water met het groentebouillonblokje, zodat je een bouillon krijgt. Snijd de uiteindes van de courgette en vervolgens de courgette in blokjes.
Voeg de boter toe aan de pan en fruit de ui aan gedurende 2 minuten. Doe dan courgette erbij en bak 4 minuten mee. Voeg dan de risottorijst toe samen met het kerriepoeder en bak 1 minuut mee. Voeg alle bouillon in één keer toe en zet de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat de risotto in 20 tot 25 minuten gaar koken. Schep regelmatig om.
Bereid in de tussentijd de pangasiusfilet volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng ze op smaak met zout en peper.
Als de risotto bijna klaar is voeg je de Parmezaanse kaas toe. Meng dit erdoorheen en verwarm het geheel nog even 5 minuten zonder deksel op de pan en verdeel dan over de borden. Leg de pangasiusfilet op de risotto.
Geniet ervan!