Ga terug
Simpele gele viscurry

Simpele gele viscurry

Een heerlijke gele curry gevuld met pangasiusfilet en courgette.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram rijst
  • 2 pangasiusfilets
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 35 gram gele currypasta
  • 200 ml kokosmelk (light)
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui, pel de knoflookteentjes, snijd de courgette in stukjes en schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Snijd ook de pangasiusfilet in stukjes (van circa 3 bij 3 cm).
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui aan. Pers ook meteen de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg dan de courgette toe samen met de winterpeen en bak 4 minuten mee. Doe dan de currypasta erbij en bak 1 minuut mee. Giet de kokosmelk erbij en zet het vuur laag. Voeg de pangasiusfilet toe en zet de deksel op de pan. Laat de vis nu in circa 10 minuten garen in de curry.
  • Giet de rijst af en schep deze in twee borden. Zodra de vis gaar is, schep je de gele viscurry op de rijst.
  • Geniet ervan!