Ga terug
Stroopwafel mousse

Stroopwafel mousse

Een heerlijke romige stroopwafel mousse gevuld met de stroop die in de stroopwafel zit en stukjes stroopwafel.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Mixer
  • 2 glaasjes
  • Spuitzak (optioneel)

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml slagroom
  • 3 el kristalsuiker
  • 2 el stroopwafelstroop
  • 100 gram stroopwafelkruimels
  • 1 zakje klopfix

Bereidingswijze

  • Doe de stroopwafelkruimels in een boterhammenzakje en maal ze fijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Mix de slagroom samen met de klopfix en de suiker stijf.
  • Verwarm de stroopwafelstroop even kort in een magnetron of in een pannetje, zodat het wat zachter wordt. Zorg dat de stroop niet te heet is. Voeg dit toe aan de slagroom en meng dit erdoorheen.
  • Giet nu de stroopwafelkruimels erbij en meng dit er ook doorheen.
  • Vul een spuitzak met de mousse en verdeel het over de glaasjes. Strooi de rest van de stroopwafelkruimels eroverheen.
  • Geniet ervan!