Ga terug
Stroopwafel mascarpone toetje

Stroopwafel mascarpone toetje

Een heerlijke stroopwafel mascarpone toetje met een bodem van stroopwafelkruimels en een topping van stroopwafelstroop en kruimels.
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Mixer

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 3 el stroopwafelstroop
  • 75 gram stroopwafelkruimels
  • 2 el kristalsuiker

Bereidingswijze

  • Roer in een beslagkom de mascarpone even los. Klop in een andere mengkom de slagroom stijf samen met de suiker.
  • Verwarm 1 eetlepel van de stroop eventjes in de magnetron of in een pannetje, zodat deze vloeibaar wordt (maak de stroop niet te heet).
  • Voeg de stroop toe aan de mascarpone en spatel erdoorheen. Doe dan de slagroom erbij en spatel deze er ook doorheen.
  • Verdeel over beide glaasjes 25 gram van de stroopwafelkruimels en spatel hierop de room. Verwarm de rest van de stroop op dezelfde manier als hierboven beschreven en verdeel dit over de glaasjes.
  • Verkruimel de rest van de stroopwafelkruimels en strooi deze over de stroop.
  • Geniet ervan!