Ga terug
Citroen pasta met spinazie

Citroen pasta met spinazie

Een heerlijk fris pastagerecht met citroen, spinazie en mascarpone.
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram spaghetti
  • 125 gram mascarpone
  • 400 gram spinazie
  • 1/2 citroen
  • 20 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper in de tussentijd de ui en pel het knoflookteentje. Snijd het knoflookteentje fijn. Rasp de schil van de citroen.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de ui toe samen met het de fijngesneden knoflook en bak 2 minuten aan. Voeg da de citroenrasp toe en doe beetje bij beetje de spinazie erbij, totdat deze volledig is geslonken. Dan mag de mascarpone erbij samen met één grote lepel kookvocht van de spaghetti. Pers ook de halve citroen uit boven de pan. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de pan. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Rooster in een ander pannetje de pijnboompitjes goudbruin op laag vuur.
  • Verdeel de citroenpasta over twee borden en verdeel hierover de Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.