Ga terug
Orzo salade met perzik

Orzo salade met perzik

Een heerlijke salade van veldsla met komkommer, Prosciutto crudo, gekarameliseerde perzik, orzo met pesto en buffelmozzarella.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 130 gram orzo
  • 85 gram veldsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 70 gram Prosciutto crudo
  • 4 perziken
  • 1 el pesto
  • 2 tl honing
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was in de tussentijd de perziken. Verwijder de pit en snijd de perziken in partjes.
  • Verwarm een scheut bakboter in een pan en bak hierin de partjes gedurende 3 minuten aan. Voeg dan de honing toe samen met een scheutje water en bak nogmaals 5 minuten. Schep regelmatig om totdat de perzik mooi goudbruin kleurt.
  • Verdeel de sla over twee borden. Snijd de komkommer in stukjes en verdeel over de sla.
  • Giet de orzo af, maar laat een beetje kookvocht in de pan zitten. Voeg de pesto toe aan de orzo en meng alles door elkaar. Schep de orzo bovenop de sla, gevolgd door de perziken.
  • Leg tot slot de Prosciuto crudo op de salade gevolgd door de buffelmozzarella.
  • Geniet ervan!