Ga terug
Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Een heerlijk pastagerecht afkomstig uit Siciliƫ. Gemaakt met een lekkere tomatensaus en gevuld met aubergine.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 160 gram penne of een andere pastasoort
  • 1 aubergine
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 5 gram verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Start met het maken van de tomatensaus. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak 2 minuten aan. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de gedroogde oregano. Scheur de basilicum grof boven de pan en voeg toe. Meng alles door elkaar en zet het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper. Laat de pastasaus gedurende 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook in de tussentijd de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de uiteindes van de aubergine af en de aubergine vervolgens in plakjes. Snijd grote plakjes eventueel nog doormidden. Bak de aubergineplakjes aan beide kanten in circa 2 tot 3 minuten per kant goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de aubergine toe aan de pastasaus en verwarm nog even mee. Giet de pasta af en voeg toe.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!