Ga terug
Griekse pastasalade

Griekse pastasalade

Een heerlijke Griekse pastasalade gevuld met onder andere komkommer, paprika en feta!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de salade

  • 300 gram pasta ik gebruikte farfalle
  • 100 gram feta
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • scheutje olijfolie

Voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el citroensap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng met een scheutje olijfolie. Laat vervolgens afkoelen.
  • Als de pasta bijna is afgekoeld, kun je starten met het snijden van de groentes. Snipper de rode ui en snijd de tomaatjes doormidden. Snijd in de tussentijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vervolgens mag de komkommer in blokjes worden gesneden. Verwijder ook de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de olijven in plakjes
  • Meng voor de dressing de ingrediĆ«nten met elkaar.
  • Schep de pasta in een mengkom en voeg hieraan de ui, paprika, de komkommer en de olijven toe. Giet hierbij de dressing en meng alles goed door elkaar. Verdeel de pastasalade over de borden en verkruimel de feta erboven.
  • Geniet ervan!