Ga terug
Pasta funghi

Pasta funghi

Een heerlijke pastagerecht op basis van room en paddenstoelen, waaraan ook nog knoflook en Parmezaanse kaas is toegevoegd.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram tagliatelle
  • 125 ml (light) room
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram roomboter
  • verse peterselie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de paddenstoelen uit de paddenstoelenmix in stukjes en snipper de ui. Pel ook het knoflookteentje en snijd of pers fijn. Snijd de peterselie ook fijn.
  • Verwarm de roomboter in een pan en voeg hieraan de ui en de knoflook toe. Bak 2 minuten aan. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Giet dan de room erbij en laat de saus gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de helft van de Parmezaanse kaas toe en meng erdoorheenn.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met wat peterselie naar smaak en de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!