Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker, het vanille-extract en het zout in circa 5 minuten luchtig.
Snijd intussen iedere appel in kwarten en snijd vervolgens ieder kwart in de lengte doormidden. Snijd er vervolgens dunne plakjes van. Bestrooi met 1 theelepel kaneel en de 10 gram kristalsuiker. Meng goed door elkaar. Voeg dan de maïzena toe en meng er ook doorheen.
Voeg als het mengsel luchtig is één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei volledig is opgenomen in het mengsel. Klop net zolang totdat alle eieren zijn opgenomen in het mengsel en het geheel lekker luchtig is.
Voeg nu de bloem en het bakpoeder toe en spatel dit voorzichtig door het botermengsel. Spatel het er zo kort mogelijk doorheen, zodat het een lekker luchtig beslag blijft. Voeg nu het appelplakjes met kaneel toe en spatel dit er ook voorzichtig doorheen samen met de rest van de kaneel.
Vet de cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm. Zet de cake voor 60-75 minuten in het midden van de oven. Door met een satéprikker in de cake te prikken kun je zien of de cake gaar is. Komt de satéprikker er droog uit, dan is de appel kaneel cake klaar!