Ga terug
Koude macaroni salade

Koude macaroni salade

Een heerlijke koude macaroni met komkommer, wortel, tomaatjes, kaas en spekjes.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de salade

  • 100 gram macaroni
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram geraspte wortel
  • 150 gram gebakken spekjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 125 gram cherrytomaten

Voor de saus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise light
  • 2 tl honing
  • 1 tl mosterd

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzing van de verpakking en spoel vervolgens om met koud water. Zet apart en laat de macaroni even afkoelen.
  • Bak intussen de spekjes op middelmatig vuur krokant in circa 6 tot 8 minuten. Je hoeft geen olie in de pan te doen, want er komt genoeg vet uit de spekjes. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Meng in een grote mengkom de Griekse yoghurt met de mayonaise, de honing en de mosterd.
  • Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd vervolgens in blokjes. Doe dit hetzelfde voor de tomaten. Voeg de komkommer, de tomaat, de peen julienne en de kaas toe aan de mengkom met de dressing en meng alles even goed door elkaar.
  • Voeg dan de macaroni en de spekjes toe en zet de mengkom tot gebruik even in de koelkast.
  • Geniet van de je koude macaroni salade!